torstai 27. syyskuuta 2012

Omena-murupaistos

Yhteishyvän ruokamaailma-lehdessä 9/12 oli ihana omenapaistoksen ohje. Ja pitihän minun sitä eilen illalla väsätä. Ohje löytyy täältä

Omena-murupaistos

 
Avainsanat: omena, paistos
 
 
Omena-murupaistos

4 - 6 annosta

Kuori ja lohko omenat ja poista niistä siemenkodat. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Siirrä omenalohkot uunivuokaan ja pirskottele päälle sitruunanmehu. Mittaa kulhoon muruseoksen ainekset. Nypi ne nopeasti yhteen ja ripottele seos omenien päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
 

Äidin tekemässä purnukassa on kanelia :)



Voi että mä rakastan omenoita!!



Omenat lohkottuina.



Kuivat aineet kulhossa odottaa margariinia joukkoon ja nyppimistä.



Vuoka uunia vailla valmis. 200astetta ja about 35 minuuttia.

Voin sanoa että hyvää oli, vaikkei jäätelöä ollutkaan paistoksen seuraksi.
Helppo ja nopea tehdä.



Eilinen haahuili-asuni.



Loistavaa ja maukasta torstaita!
 

2 kommenttia:

  1. Tuo on niin ihana syysherkku, että... Harmi, kun omat puumme ovat niin nuoria, että omenoitakin tuli yhteensä vain 10 ja ne syötiin samantien. Haahuiliasusi on muuten oikein kiva, pallot ovat aina niin freesejä. Sitäpaitsi tohvelisi ovat kivat, mulla samanlaiset :) .Vietä mukava lauantai!

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Nuo on ihan yliveto-lempparitohvelit! :) Mulla on tullut kauhea himo omenoihin, niitä menee viikossa kilo tolkulla. Oikein ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista